Young Grads 2019 Jobdag - FANTASTIC - Het employer branding agency dat met je meedenkt

Fantastic Agency – Telenet – Young Grads – Header

Briefing.

Fantastic is de vaste HR-partner van Telenet. Het telecombedrijf met de gele knipoog is continu op zoek naar (jong) talent en richtte voor het einde van het schooljaar de pijlen vol op (toekomstig) afgestudeerden. In totaal lagen 30 contracten klaar voor de primussen van de klas. Telenet vroeg ons die klasbakken te vinden, hen warm te maken voor een job in het bedrijf en een fantastische jobdag te organiseren. De doelstellingen: 1000 cv’s ontvangen, 100 young grads met Telenet-DNA distilleren en 30 mensen aanwerven. YG-DAY was een feit.

Onze aanpak.

Telenet is bekend als bedrijf, maar – ondanks het knappe Young Grad Program – eigenlijk veel te onbekend als aantrekkelijke werkgever voor jongeren. Als de berg niet naar Mohammed komt, gaat Mohammed naar de berg. Dus besloten we samen met Telenet letterlijk naar de natuurlijke habitat van de student (de campus, de stad, events,…) te trekken om bekendheid en instroom te generen. Daarnaast maakten we van YG-DAY een exclusief, interactief event waar je absoluut een ticket voor moest bemachtigen. Get a ticket for YG-DAY, if your ambition is to really launch your career.

Een knappe visuele stijl

We ontwikkelden from scratch een duidelijk herkenbare visual die werd gebruikt in alle communicatie over het event. Van flyers, naar de landingspagina en de YG-DAY-van.

Campus Tour

De Telenet-van trok naar de grootste universiteitscampussen in Vlaanderen. Studenten kregen er uitleg over YG-DAY én konden binnenin meteen solliciteren voor een ticket. Je cv en een sollicitatiebrief opsturen, kon. Maar wie echt indruk wilde maken, ging voor de gloednieuwe videosollicitatie.

Landingspagina

Fantastic Agency – Telenet – Young Grads Landinspage

Gepersonaliseerde uitnodiging

Een exclusief evenement, vraagt om een exclusieve uitnodiging. Elke uitverkorene kreeg een pakket toegestuurd met een gepersonaliseerde brief en ticket én een programma voor YG-DAY op maat.

Fantastic Agency – Telenet – Young Grads – Tickets

Interactief event

The career day that makes a difference organiseerden we in samenwerking met de HR-medewerkers van Telenet en eventbureau Open The Fridge. Een interactief evenement met workshops, interessante sprekers en een networking event met wat lekkers. Beelden zeggen vaak meer dan woorden, bekijk dus ook zeker de aftermovie.

 

De resultaten

Met dank aan onze slimme mediamix stroomden sollicitaties van kandidaten met het juiste profiel in sneltempo binnen. Er waren slechts 100 tickets voor YG-DAY, dus had Telenet de luxe om te filteren en enkel de toppers uit te nodigen. YG-DAY ademde de Telenet-vibe en ook die viel in de smaak bij de pas afgestudeerden. Resultaat: een hoge acceptance rate van de voorstellen. Maar er is meer. De Telenet-recruiters waren zo enthousiast over de kwaliteit van de kandidaten – wat goede targetting kan doen – dat zij, naast de 35 ingevulde Young Grad-vacatures, ook nog extra kandidaten voorstellen deden voor uiteenlopende functies. Hiring managers voelden zich dankzij het event ook erg betrokken. Tot slot had de campagne een positief effect op de Employer branding: Telenet steeg van plaats 44 naar 28 in de ideal employer ranking bij Young Grads engineering, IT en natural sciences (Universum 2019).

De resultaten.

1500

ingeschreven
kandidaten

100

topkandidaten uitgenodigd
op YG-Day

35

high potentials
hired

Fantastic Agency – Icon Badge

Rank 28 in
ideal employer ranking

Fantastic Agency – Icon Handshake

Hoge acceptance
op voorstellen

Fantastic Agency – Icon Ster

Geëngageerde
hiring managers

Fantastic Team - Ken Callebaut
Ken Callebaut Creative Director

Samenwerken met een
straffe Creative Director?

Contacteer Ken
Decorational element: geometric shape Decorational element: geometric shape Decorational element: geometric shape

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.