Social Media Trends (binnen Employer Branding) - FANTASTIC - Het employer branding agency dat met je meedenkt

Woman using social media on phone
18 september 2020 door Studio Fantastic in Nieuws

Social Media Trends (binnen Employer Branding)

SHARING IS NO LONGER CARING

Social media raakt meer en meer verzadigd en het ‘nieuwe’ is er ondertussen wel al een tijdje van af. Ook in het aantal berichten die gebruikers sharen, zien we een opvallende daling. Vroeger deelden gebruikers vaak, en graag veel. Dat is ondertussen wel anders. Ook daarom is het steeds moeilijker geworden om onze content gedeeld te krijgen. Door deze verandering in gedrag online, is een contentstrategie van 3 jaar geleden vandaag de dag een stuk minder efficiënt.

De daling in sharing op social media kunnen deels verklaren door twee grote pijlers:

1. DE OPMARS VAN PRIVATE SHARING
Gebruikers van social media stappen meer en meer af van het ‘ik deel alles met iedereen principe’ en keren meer terug naar hun persoonlijke en intieme kring. We gaan de conversatie via social media dus wel nog steeds aan, maar één op één (of in intieme groep), niet langer met alles en iedereen. Messaging apps zoals bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp kennen hierdoor een stijgend gebruik.


2. VERMINDERDE ORGANISCHE REACH OP SOCIAL
De organische berichten op onze nieuwsfeeds moeten langzaam aan meer en meer ruimte maken voor gesponsorde berichten. Als merk organisch de doelgroep bereiken wordt dus alsmaar moeilijker en moeilijker.


3. DE TERM ‘DARK SOCIAL’
De trend dat gebruikers meer en meer hun persoonlijke sfeer wensen te bewaken. En, waarbij ze niet langer alles met iedereen willen delen, noemen we ‘dark social’. Ook Facebook lijkt dat op te merken, want ondertussen worden FB-Ads ook al weergegeven in Facebook Messenger.

 

 

LINKEDIN MAAKT EEN OPMARS

Waar veel andere sociale kanalen verliezen aan engagement en input van de gebruikers, neemt dat bij LinkedIn juist toe. LinkedIn wordt alsmaar minder en minder gebruikt als een ‘cv databank’ waar recruiters met wat geluk het juiste profiel voor hun vacature kunnen binnenhalen. LinkedIn wordt steeds vaker ingezet als kanaal om echt aan branding en storytelling te gaan doen. Daarnaast is het ook het kanaal bij uitstrek om als professional, brand of bedrijf andere in het netwerk kennis te laten maken met je expertise rond bepaalde topics.

Decorational eleemnt: geometric shape Decorational eleemnt: geometric shape
Fantastic Team - An-Sofie De Meyer
An-Sofie De Meyer Project Manager

Op zoek naar een
straf verhaal?

Contacteer ons
Decorational element: geometric shape Decorational element: geometric shape Decorational element: geometric shape

Oeps! Je lijkt te surfen met een verouderde browser. Dit kan er voor zorgen dat je deze website niet optimaal weergegeven krijgt. We raden je dan ook aan om de laatste versie van je favoriete browser af te halen. Met een geüpdate browser kan je het internet op een moderne en veilige manier verkennen.